Fit Lahmacun

Sağlıklı beslenirken sipariş verip beş dakika sonra önümüze servis edilebilen yiyecekleri özlüyoruz. Dışarıda öyle çok alternatif var ki acelemiz olduğunda alsam şuradan iki lahmacun yanına da ayran diye düşünüyoruz da hamuru, etin yağı vs vs birçok sebepten bir türlü bunu yapamıyoruz. Ne vardı sanki yulaf kepeğinden hadi bilemedin tam buğday unundan hamur tutup üstüne az Yağlı kıymadan bol domates, soğan, biber ve maydanozdan harçlı lahmacun yapsalar:)) ah şu girişimcilik ruhum açtıracak sonunda bana Fit yemekler restaurantı:)))

Dışarıda yiyemiyorsak yaparız evde dedim ve girdim mis gibi sağlık kokan mutfağıma.

Hamuru
2 tam yumurta
1 çk tuz
2 yk ayçiçek yağı
1 çb su
1-2 damla sirke
1/2 çay kaşığı karbonat 
Aldığı kadar yulaf kepeği karışımı 

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur tutuyoruz. 

Harcı
50 gr yağsız kıyma
1 domates rende
1 soğan rende
1 diş sarımsak rende
1 sivri biber ince kıyım
1 çk biber salçası
1 çk tuz
Karabiber
1 yk yağ
2 yk su

Hamurumuzu 1 saat dinlendiriyoruz. 
3 parçaya ayırıp Mısır nişastası ile açıyoruz. Yuvarlak bir tabak ile hamurumuza Şekil verip kesiyoruz. 

Harcımızı 3 e bölüp incecik açtığımız hamurumuza yayıyoruz. 

180 derece fırında azıcık kızarana kadar pişiriyoruz. 

Afiyet sağlık olsun...