Dışarıda yiyemiyorsak yaparız evde dedim ve girdim mis gibi sağlık kokan mutfağıma.
Hamuru
2 tam yumurta
1 çk tuz
2 yk ayçiçek yağı
1 çb su
1-2 damla sirke
1/2 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar yulaf kepeği karışımı
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur tutuyoruz.
Harcı
50 gr yağsız kıyma
1 domates rende
1 soğan rende
1 diş sarımsak rende
1 sivri biber ince kıyım
1 çk biber salçası
1 çk tuz
Karabiber
1 yk yağ
2 yk su
Hamurumuzu 1 saat dinlendiriyoruz.
3 parçaya ayırıp Mısır nişastası ile açıyoruz. Yuvarlak bir tabak ile hamurumuza Şekil verip kesiyoruz.
Harcımızı 3 e bölüp incecik açtığımız hamurumuza yayıyoruz.
180 derece fırında azıcık kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet sağlık olsun...



