Protein Çorbası

Protein günlerinin en büyük sıkıntısıdır bağırsak tembelliği. Bir de vücut proteini parçalamak için extra bir enerji harcar:(( Günlerce kıvran dur sonra. 

Bir de bıkmaz mı insan kuru kuru tavuk ve et tüketmekten. Bıkar elbet...

Biz de proteinleri bir araya getirir su ile gevşetir afiyetle çorba olarak içeriz:))

Tarif;

3 su bardağı su kaynatılır (varsa et veya tavuk suyu kullanılabilir. Hazır bulyon değil!)

Bir kasede 4 yk yoğurda 2 yk Mısır nişastası eklenir ve güzelce karıştırılır. 

Pişmiş tavuk veya et parçaları kaynayan suya atılır ve bir taşım kaynatılır. 

Yoğurt karışımına kaynayan su azar azar eklenir ve yoğurt ılındırılır. 

Yoğurt karışımı kaynayan suya ilave edilir. 

Tuz ve dilenilen baharatlarla lezzetlendirilir. 

Afiyet sağlık olsun...