Biber

Biberi böyle denediniz mi? Tost makinasında pişireceğiniz biberlerinize Zeytinyağı ve limon sıkıp afiyetle tüketebilirsiniz. 5 ay gibi bir süre diyetimden dolayı meyve tüketmemiştim ama biber ile meyveden alacağım vitaminleri fazlasıyla karşıladım. Aynı yöntemle kırmızı biberlerimi de tüketiyorum. Önemli not: kırmızı biberin yeşil bibere oranla vitamin ve diğer besin değerleri daha yüksek !
Gelin beraber biberin faydalarını okuyalım. 

o Biberler, içerdikleri antioksidan ve diğer maddelerle bedenin birçok kanser türüne ve kalp hastalıklarına yakalanma rizikosunu azaltır; felç geçirme ve katarakt illetine tutulma tehlikesini en aza indirger. 

o C vitamini yönünden zenginliği sayesinde biberler, bedenin hastalıklara direncini artırır, soğuk algınlığının ilk aşamasında iyileştirici olur. 

o Biberler, içerdiği yüksek orandaki lif nedeniyle pekliğe (kabızlığa) iyi gelir. 

o Özellikle acı biberler akciğerlerin ilacı olur: Balgam söktürücü işlevleri vardır; kronik bronşit ile anfizemi önler ve hafifletir; solunum zorluklarını giderir. 

o Gene acı biber, damarlarda pıhtılaşmış kanı çözer, ağrı geçirir ve hastaların kendisini iyi duyumsamalarını sağlar. 

o Ayrıca tüm biberler mideyi uyarır, sindirim salgılarını artırır. İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır. İdrarı artırır, tüm bedeni uyana olurlar. 

Bütün bu önemli etkilerinden faydalanmak için biber türleri günlük diyete katılmalı ve bol bol tüketilmelidir.