Diyet Tepsi Kebabı

Kırmızı eti seviyorum ve günde bir öğünüme muhakkak protein grubu olarak kırmızı eti koyuyorum. Özellikle pişirme yöntemlerine dikkat ederek kalori değerini yükseltmeden etlerimi pişiriyorum. Mesela bir dana bonfile dilimi az yağda pişirilirse yaklaşık 290 kcal iken yağsız tavada pişerse 150 kcal. ye düşüyor. Bir dilim ette 140 kcal. tasarruf etmek kulağa çok hoş geliyor değil mi? Mesela köftelerimiz. Eğer köftelerimizi ekmek ile yoğurursak her bir köftede yaklaşık 30 kcal. fazla almış oluyoruz. Durum böyle iken köftelerimizi tabii ekmeksiz yapıyoruz:) genelde dışarıda köfte yemememin başlıca sebeplerinden biri de bu! 

Bugün yine öğle yemeğinde kırmızı et tercih ettim. Tam köfte yoğuracakken içine biberde kıyayım dedim. Sonra hadi biber eklemişken ben bunu tepsiye incecik basayım da bir tepsi kebabı yapayım dedim. İnanın köfteleri tek teeeek yuvarlamaktan çok çok kolay:)

Sulu sulu hem protein hem sebze dolu öğünümün tarifi;

1 kg tek çekilmiş dana kıyma
Minik minik doğranmış 2 büyük boy soğan 
Minik minik doğranmış 1 kırmızı 1yeşil biber
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası 
Tuz, karabiber, nane, maydanoz
Üzeri için
3 adet halka halka dilimlenmiş domates 
1adet halka halka dilimlenmiş soğan
1 adet halka halka dilimlenmiş kırmızı veya yeşil biber 
(Ben çocuklar için patateste koydum:)

Tüm malzemeyi güzelce yoğurup fırın tepsisine basıyoruz. 

1 çay kaşığı salçayı su ile inceltip elimizle etimizin üzerine sürüyoruz. 

Etimizi bir spotula ile porsiyonlara ayırıyoruz

Üzerine domates, soğan ve biberleri diziyoruz ve 170 derece ısıtılmış Fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz. 

Afiyet, sağlık olsun...