Bugün yine öğle yemeğinde kırmızı et tercih ettim. Tam köfte yoğuracakken içine biberde kıyayım dedim. Sonra hadi biber eklemişken ben bunu tepsiye incecik basayım da bir tepsi kebabı yapayım dedim. İnanın köfteleri tek teeeek yuvarlamaktan çok çok kolay:)
Sulu sulu hem protein hem sebze dolu öğünümün tarifi;
1 kg tek çekilmiş dana kıyma
Minik minik doğranmış 2 büyük boy soğan
Minik minik doğranmış 1 kırmızı 1yeşil biber
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, nane, maydanoz
Üzeri için
3 adet halka halka dilimlenmiş domates
1adet halka halka dilimlenmiş soğan
1 adet halka halka dilimlenmiş kırmızı veya yeşil biber
(Ben çocuklar için patateste koydum:)
Tüm malzemeyi güzelce yoğurup fırın tepsisine basıyoruz.
1 çay kaşığı salçayı su ile inceltip elimizle etimizin üzerine sürüyoruz.
Etimizi bir spotula ile porsiyonlara ayırıyoruz
Üzerine domates, soğan ve biberleri diziyoruz ve 170 derece ısıtılmış Fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
Afiyet, sağlık olsun...

