Geçenlerde arkadaşıma misafirliğe gittiğimde kayınvalidesi bir poğaça yapmıştı. Haliyle beyaz un ile yapıldığı için yemeyi reddettim. Fakat öyle mis gibi kokuyordu ki ve 3 2 1 poğaçası hiç bayatlamıyor dediklerinde çok ilgimi çekmiş hemen tarifini almıştım. Tabii bu arada bi ısırıkta aldım ki kafamda Oluşan yulaf kepeği ile nasıl olur ki fikrime Karşılık bulayım diye. Ağızda dağılan, pastane poğaçasına yakın, aynı zamanda üst katmanı sert içi yumuşacık bir poğaçaydı. Poğaçanın orjinali 3 2 1 yani 3 kabartma tozu, 2 sb yoğurt ve 1 sb sıvıyağ, alabildiğine un. Ben tarifi yarı ölçüye indirip Yağı çeyrek bardak yaptım yani 5 yk Sıvı yağ ile. İçine bi çimdik tuz ve 1 çimdik tatlandırıcıda ekledim.
Tarif;
1,5 paket kabartma tozu
1 sb light yoğurt
5 yk Sıvıyağ
1 çimdik tuz
1 çimdik tatlandırıcı
Yarım pakede yakın yulaf kepeği
Tüm malzeme sırasıyla ekleniyor ve yulaf kepeği ile yoğurt kıvamında yoğun olmayan bir hamur elde ediliyor. 40 dakika dinlendirilip Kaşık yardımıyla Yağlı kağıda pay ediliyor. 10 adet büyük büyük poğaçalar elde ettim. 30 dakikada 170 derece Fırında Pişti. Dün gece yaptığım ve şuan kahvaltıda yediğim poğaçalar ev halkı tarafından tam not aldı:) şuanda yazlıktayım eve geçince bunu yulaf kepeği karışımından da deneyip her ikisini de paylaşacağım.
Afiyet, sağlık olsun...