Fıstık Ezmesi


Bu instagram alemi benim iştahımı arttırıyor. Herzaman yemediğim şeyleri yiyesim, yapmadığım yemekleri yapasım geliyor:)) 

Normalinde çok tüketmem, hatta en son ne zaman yedin diye sorulsa fıstıklı değil de fındık ezmesini 6-7 ay önce yemişimdir diye cevap veririm. 

Genelde çiğ badem, Fındık, ceviz ve Antep fıstığı tüketirim. Öyle ara öğünlerde falan da değil. Direk öğünlerimin içinde. Ara öğünde yersem bunları hemen karnım acıkıyor çünkü:)

Bugün evde biten stokları doldurmak için bir kuruyemişçiye girdim. Tazecik fıstığım geldi tavsiye ederim dedi satıcı. Ver biraz Fıstık ezmesi Yaparım deyince "bizde organik Fıstık ezmesi var, uğraşmayın boşuna" dedi. Içinde şeker var mı sen ondan haber ver deyince şekersiz olmaz ki cevabını verince "sen bana Fıstık ver, ben ev Yapımı yapayım" dedim. 
Soyarken parmaklarım acısada koca bir kapta Fıstık ezmem olunca acı macı kalmadı:))

Fıstığın faydalarına bir göz atalım hemen

İçeriğinde E vitamini , B grubu vitaminler ile fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum mineralleri bulunur.

FAYDALARI:
>Kemikleri ve kasları kuvvetlendirir. Cinsel gücü çoğaltır.
>Gastrit, Mide yanması ve ekşimesine karşı yararlıdır.
>Kalp sağlığı için faydalıdır.
>Kandaki kolesterol oranını düşürüp kalp ve damar hastalıkları riskini azaltmaktadır.
>Kansere karşı koruyucu besinlerdendir.
>Öğrenmeyi kolaylaştırmada etkilidir.
>Zihinsel yorgunluğu giderici etkisi vardır.
>Kandaki şeker oranını dengelediğinden şeker hastaları için yararlıdır.


Bu kadar faydalı bir besini tüketmemek olmaz değil mi? Ama günde 1 tatlı kaşığı aman dikkat kilo yapması:)

Ihtiyacımız olan Fıstık, 1 yemek kaşığı tatlandırıcı (siz bal da kullanabilirsiniz, daha sürülebilir bir kıvam elde edersiniz) ve iyi bir doğrayıcı. Yaklaşık 20 dakika Sürüyor kıvama gelmesi. 
Kolay gelsin, afiyet sağlık olsun...