Diyet Fincan Kek

Fincan fincan kekler ne de güzel tek lokmada yenirler:)) 

Çocuklarıma pasta yapacağım zaman mini bir borcama Pandispanya hamurumu döker bir tencerede su kaynatır borcamı içine oturtur kapağını kapatır 20 dakika sonra yumuşacık bir Pandispanya elde ederim. 

Sağlıklı beslenme serüvenimde ne pişirme yöntemlerimi, ne de damak zevkimi değiştirmedim. Değiştirdiğim tek şey "içerikler"

Un yerine yulaf kepeği, süt ve süt ürünlerim light, şeker yerine tatlandırıcı, vanilya yerine vanilya aroması gibi...

Hem Zayıflamak isteyip hem damak tadından ödün vermeden de hayat devam edebiliyor:)))

Bu fincan keklerimde Çocuklarımın bir pasta hazırlığında düştü aklıma. Pişirme yöntemi yukarıda anlattığım gibi. 

Tarif ise;

2 yumurta
1 çk krem tartar (krem tartar yoksa 1/2 paket kabartma tozu)
3 yk tatlandırıcı
3 yk yulaf kepeği karışımı
2 yk yulaf kepeği
1 çb light süt
4-5 damla vanilya aroması
Limonlu kekler için 4-5 damla limon aroması
Kakaolu kekler için 1 yk dark kakao +2 yk light süt

Fincanlara 1 veya 2 yk karışımdan dökmeniz yeterli olacaktır. Bu Ölçü ile 10 adet fincan kek çıkıyor. 

Tenceredeki su fincanların yarısını geçmeyecek. Kapak kapandıktan 5 dakika sonra ocağın Altını kısalım ve 20 dakika boyunca hiç açmayalım. 

Afiyet sağlık olsun. 

Sorularınızı instagram üzerinden "eriyore" ye sorabilirsiniz. İşte o benim:)))