Diyet Cheesecake

Bir tatlı canavarı sağlıklı besleniyorsa vazgeçemediği cheesecake i defalarca yapar ama bloğuna atmayı unutur:))) 

Eriyore takipçileri tarif istiyor, tarif bloğumda yazıyorum, arıyorum tarıyorum meğerse tarifimi ünlü ahçılar gibi bir sır gibi saklıyormuşum:)

Yok canım, ben ki sağlıklı beslenme konusunda yaşam Koçluğu yaparken bile tüm öğünlerimi online paylaşıp ücretsiz binlerce kişiye bilgi veriyor yardımcı oluyorsam bir cheesecake tarifini mi saklayacağım. Ihhh hiç bana göre değil! Yapın yapın yiyin, yiyin yiyin Fit kalın!

Tarif;

Alt taban
4 yk yulaf kepeği
2 yk tatlandırıcı
1 sb light süt
2-3 damla vanilya aroması

Orta bölüm
2 orta boy yumurta
1 çk krem tartar (olursa iyi olur, olmazsa sıkıntı yok)
3 yk tatlandırıcı
1 paket labne peyniri 
1 paket süzme yoğurt veya krem peynir
4-5 damla vanilya aroması 
1 tüp limon aroması

Üst jöle
1 paket tart jöle
2,5 çb su
1 tüp limon aroması 

Yapılışı
Yulaf kepeği, süt, tatlandırıcıyı bir soslukta Kısık ateşte pişirelim. Pişmeye yakın vanilya aroması ilave edip üst malzeme hazırlanana kadar dinlendirelim. 

Orta bölüm
Önce yumurtanın sarı ve beyazlarını ayıralım. Beyazları krem tartar ile bembeyaz köpük olana kadar çırpalım. Diğer taraftan yumurta sarılarını tatlandırıcı ile çırpalım. Paketten çıkarıp süzgeç ile süzdüğümüz labne ve krem peyniri Sarılar ile karıştıralım. Aromaları da ekleyelim ve en son yumurta beyazlarını bir Kaşık yardımı ile karışıma yedirelim. 

Kelepçeli bir kalıba alt tabakayı elimizle basalım. Üzerine orta tabakayı döküp önceden 170 de ısıtılmış fırınımıza verelim ve dereceyi 150 ye düşürelim. 20 dakika kapağını açmayalım ve yine kapağını açmadan fırının içinde 1 saat daha bekletelim. 

1,5 saat kadar sonra üst jölesini hazırlayalım. Küçük bir cezvede pişireceğiniz jöleyi sıcak sıcakken fırından çıkardığımız cheesecake imizin üzerine dökelim. Jölemizin soğuduğuna emin olduktan sonra üzerini streç ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis edelim. 

Afiyet, sağlık olsun...