Diyet Trileçe (yeni tarif)



Gün be gün yenilenmeli insan, gelişmeli, olgunlaşmalı, öğrenmeli daha fazlasını...

Ve insan sevdiği şeyleri yapmayı sürdürmeli mutluluğun devamlılığı için...

Yaptığım iş bana nasıl mutluluk veriyor kelimelere sığdıramıyorum. Hele hele yaptıklarım herkes tarafından beğeniliyor ve ilgiyle takip ediliyorsa mutluluğum kat kat olup göklere sığmıyor:)))

Gelelim 2. Trileçe tarifime. İyiki denemişim bu tarifi Ramazan da kurtarıcım oldu! Tatlı krizlerimi bu Islak Islak ağızda dağılan sütlümü sütlü tatlıyla atlatıyorum. 

Hemen tarifi yazıyorum:)

3 yumurta
3 yk splenda
3 yk yulaf kepeği karışımı
1 yk buğday irmik
1 yk ayçiçek yağı
Kek kıvamı verene kadar light süt
2 damla vanilya
Yarım paket kabartma tozu

Islatmak için
3 sb light süt
3 yk splenda

Üzeri için
Süt reçeli 

Keki için
Yumurta ve splenda köpük köpük olana kadar çırpılır. Vanilya aroması eklenir. 
3 yk yulaf kepeği karışımı ve 1 yk irmik eklenip çok koyu bir hamur elde edilir. Hamura azar azar süt eklenir ve kek kıvamına gelene kadar devam edilir. 
1 yk yağ eklenir karıştırılır. 
Kabartma tozu eklenip azıcık karıştırılır. 
Küçük bir borcama tüm karışım dökülür ve önceden ısıtılmış Fırında 170 derecede pişirilir. Çok çabuk pişiyor. Kürdan ile içi kontrol edilir. 

Islatmak için
Soğuk süt ve tatlandırıcı köpük köpük olana kadar karıştırılır. 

Kek fırından çıkarılıp dilimlenir. Soğuk süt sıcak kekin üzerine dökülür. 
Kek sütü zamanla çekecek. Fazla geldi deyip sütü üzerinden almayalım!

Üzerine süt reçeli dökülüp servis edilir.

Afiyet, sağlık olsun...